Griepvaccinatie

Griep is een vervelende ziekte die je vaak dagenlang in bed houdt. Meestal loop je griep op aan het einde van de wintermaanden of soms aan het begin van de lente. Uiteraard is griep vervelend voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen. Griep is een infectieziekte die je krijgt van andere mensen. Je kunt je moeilijk beschermen omdat het griepvirus mee zweeft op minieme waterdruppeltjes die iedereen uitademt of uithoest. De enige effectieve manier om je te beschermen is met een griepvaccinatie.

Griep lijkt op een flinke verkoudheid, maar als je echt de griep hebt krijg je tussen de 1 tot 3 dagen koorts. Deze koorts en pijn verdwijnen meestal na 3 tot 5 dagen. Het kan een paar weken duren voordat je weer helemaal fit bent.

Een griepvaccinatie:

  • Verkleint de kans dat je griep krijgt
  • Helpt de natuurlijke weerstand op te bouwen
  • Wordt aangeraden door wetenschappers en artsen
  • Veroorzaakt gelukkig geen griep!

Hoe gaat het in zijn werk?

Het griepvaccin bevat onschadelijk gemaakte stukjes van de griepvirusvarianten die in het komende winterseizoen in Nederland worden verwacht. Omdat het griepvirus voortdurend verandert, wordt het griepvaccin elk jaar aangepast. Dit is de reden dat de griepprik elk jaar moet worden gegeven. Zo kan het lichaam elk jaar nieuwe afweerstoffen aanmaken. Deskundigen voorspellen welke griepvirussen komende winter het meest voor zullen komen.

  • U geeft voor Juni het gewenste aantal griepvaccins voor uw bedrijf door. Deze worden voor u besteld en in overleg wordt een moment van toediening in het najaar afgesproken.
  • De vaccins worden toegediend door een ervaren verpleegkundige:
  • in één van onze vaccinatiepunten of op locatie te vaccineren (minimaal 50 vaccins)

0900-8222462

info@vaccinatiepunt.nl

Vaccinatiepunt, Haarlem, Tingietersweg 90, 2031 ES, Haarlem

Onderdeel van: